Radca prawny Bielawa

4 17 grudnia 2015

Biznes restauracyjny

rp_ekonomia7.jpgMawia się, że jednym z najtrudniejszych biznesów jest biznes restauracyjny. Gastronomia to trudny kawałek chleba nawet dla osób, które wiedzą o nim wszystko. Czasami bowiem jest tak, że biznes nam wychodzi w tej branży nie wiadomo dlaczego. Jeszcze częściej jest tak, że nie idzie nam dobrze i też zupełnie nie wiadomo dlaczego. Kluczem do sukcesu jest zespół specyficznych, czasami trudnych do wyczucia czynników. Po pierwsze, ważna jest lokalizacja. Jednakże są takie knajpy, w których można mówić, że lokalizacja jest wprost wymarzona, a jednak ludzie tam nie przychodzą. Istnieją też knajpy, które nie wyglądają za ciekawie i trzeba do nich długo jechać, a jeśli już się przyjedzie, to są problemy z parkowaniem. Niestety, częstym błędem restauratorów jest brak jakiejkolwiek wiedzy o kuchni. Widoczne jest to nie tylko na polskiej ulicy, ale także w programach kulinarnych, w których celebryci starają się ratować upadające biznesy.. Inny grzech to brak czystości, a także brak wiedzy o zarządzaniu personelem.

About 

Related Articles